بازیهای فانتزی؛ مهارت یا شانس
علیرغم احکام قانونی صادرشده در تأیید بازیهای ورزشی، مشروعیت و میزان دخالت شانس یا مهارت در آنها همواره محل پرسش است. اظهارنظرهای رسمی که اخیراً از سوی مراجع قانونی صادر شده است بیان میکنند که بازیهای ورزشی در مقایسه با بازیهای کاملاً شانسی، ابتنای زیادی بر مهارتهای بازیکنان دارند و برد یا باخت در این بازیهای معلول تلاش و مهارت است.
بحثهای زیادی در مورد وضعیت قانونی ورزشهای فانتزی در هند از این جهت مهم است که در سیستم قضایی هند در مورد نحوه فعالیت بازیها و مسابقات مختلف، بر اساس شانسی بودن یا مهارتی بودن آنهاقوانین متفاوتی صادر میکند.
اما دیوان عالی پنجاب تحت شرایط معینی حکم به قانونی بودن بازیهای ورزشی فانتزی داده و آن را یک بازی مهارتی در نظر میگیرد. این شرایط به شرح زیر است:
1- تیمهای حاضر در ورزشهای فانتزی باید از همان تعداد بازیکنی تشکیلشده باشند که ورزشهای واقعی تشکیل شدهاند (مثلاً یازده نفر برای کریکت یا 5 نفر برای بسکتبال).
2- تیم ورزشی فانتزی باید متشکل از بازیکنان واقعی باشند
3- طول زمان مسابقه حداقل باید به اندازه مسابقه واقعی متناظر خود باشد.
4- تغییر و دستکاری در ساختار تیمها، پس از آغاز بازی واقعی متناظر، توسط شرکتکنندگان مجاز نیست.
الگوی مصرف ورزشهای فانتزی
این بخش بر اساس نتایج یک پیمایش در مورد الگوهای مصرف ورزشهای فانتزی تنظیم شده است. جامعه این پیمایش بازیکنانی بودهاند که در 12 ماه گذشته چه به صورت حرفهای و چه به صورت معمولی مشغول ورزشهای فانتزی بودهاند. مهمترین نتایج این پیمایش به شرح زیر بوده است:
– 74 درصد پاسخگویان 1 الی 3 بار در هفته ورزشهای فانتزی بازی میکنند. پاسخ رایج به این پرسش یک بار در هفته بوده است.