0

شماره هشتم «چشم‌انداز گیم» منتشر شد؛ از هویت ایرانی تا اقتصاد جهانی بازی

بازدید 13

شماره هشتم نشریه تخصصی «چشم‌انداز گیم» ویژه شهریور ۱۴۰۵ منتشر شد. این شماره با مجموعه‌ای از گزارش‌های آماری، مقالات تحلیلی، داده‌نما و گفت‌وگو با فعالان صنعت، تصویری از مهم‌ترین تحولات صنعت بازی‌های ویدیویی در ایران و جهان ارائه می‌کند؛ از نقش بازی در بازنمایی هویت ایرانی تا تغییر جغرافیای بازار جهانی بازی و صعود شرکت‌های آسیایی.

بازی‌های رایانه‌ای و مسئله هویت ایرانی

یکی از موضوعات اصلی شماره هشتم «چشم‌انداز گیم»، به نقش بازی‌های رایانه‌ای در هویت ایرانی پساجنگ اختصاص دارد. در یادداشت سردبیر، بازی نه فقط به‌عنوان یک محصول سرگرمی، بلکه به‌عنوان رسانه‌ای تعاملی برای بازسازی سرمایه اجتماعی، تقویت همبستگی و انتقال مؤلفه‌های هویتی به نسل‌های جدید بررسی شده است.

این مطلب همچنین بر ظرفیت بازی‌های ایرانی برای بازنمایی تنوع فرهنگی کشور تأکید می‌کند؛ از زبان‌ها و گویش‌ها تا آیین‌ها، موسیقی، معماری، جغرافیا و سنت‌های محلی. در این رویکرد، بازی می‌تواند هویت ایرانی را نه به‌صورت یک تصویر یکدست، بلکه به شکل تجربه‌ای متنوع و تعاملی بازنمایی کند.

نگاهی آماری به صنعت بازی آمریکا

بخش دیگری از این شماره به تازه‌ترین داده‌های صنعت بازی‌های ویدیویی ایالات متحده بر اساس گزارش ۲۰۲۶ انجمن نرم‌افزارهای سرگرمی آمریکا اختصاص دارد. این گزارش بر پایه پژوهشی با بیش از ۱۳ هزار پاسخ‌دهنده تهیه شده و تصویری از سن، جنسیت، رفتار و انگیزه بازیکنان آمریکایی ارائه می‌دهد. بر اساس داده‌های این گزارش، حدود ۲۱۲.۳ میلیون آمریکایی ۵ تا ۹۰ ساله بازی ویدیویی انجام می‌دهند.

همچنین مجموع هزینه مصرف‌کنندگان آمریکایی برای بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ به ۶۰.۷ میلیارد دلار رسیده است که ۵۲.۳ میلیارد دلار آن به محتوای بازی اختصاص دارد.

بازار جهانی بازی در ۲۰۲۶؛ حرکت مرکز ثقل به سمت آسیا

شماره جدید «چشم‌انداز گیم» نگاهی ویژه نیز به تحولات Gamescom 2026 و افزایش نقش شرکت‌های آسیایی در صنعت جهانی بازی دارد. در این تحلیل، حضور شرکت‌های آسیایی در حدود یک‌سوم یکی از بزرگ‌ترین صحنه‌های صنعت بازی، نشانه‌ای از تغییر تدریجی جغرافیای قدرت در این صنعت ارزیابی شده است.

داده‌های Newzoo نیز این تغییر را تقویت می‌کنند. بازار جهانی بازی که در سال ۲۰۲۵ از مرز ۲۰۰ میلیارد دلار عبور کرده بود، برای سال ۲۰۲۶ حدود ۲۱۳.۹ میلیارد دلار برآورد شده است و آسیا-اقیانوسیه همچنان بزرگ‌ترین منطقه جهان از نظر تعداد بازیکنان محسوب می‌شود.

از اقتصاد گیم تا گفت‌وگو با بازی‌سازان ایرانی

اما مطالب شماره هشتم به این موضوعات محدود نمی‌شود. رتبه‌بندی برترین ناشران صنعت بازی، مقایسه ارزش اسپانسرینگ در یوتیوب و توییچ، گزارش Newzoo 2026 درباره درآمد و آینده بازار، توسعه بازی‌های ضدآمریکایی و بررسی سیاست، هویت و مقاومت در بازی‌ها از دیگر مطالب این شماره هستند.

بخش گفت‌وگوی این شماره نیز به سروش شهبازی، مدیرعامل استودیو بازی‌سازی بلوط گیمز اختصاص دارد؛ گفت‌وگویی درباره تجربه فعالیت در صنعت بازی ایران، توسعه کسب‌وکار بازی‌سازی، تولید IP، بازار، سرمایه‌گذاری و مسیر پیش‌روی استودیوهای ایرانی. معرفی این گفت‌وگو در کنار مهم‌ترین مطالب شماره روی جلد نیز قرار گرفته است.

شماره هشتم «چشم‌انداز گیم» تلاش می‌کند در کنار ارائه آمار و داده‌های تازه، تصویری تحلیلی از مسیر پیش‌روی صنعت بازی در ایران و جهان ارائه کند؛ صنعتی که هم‌زمان با تغییر الگوهای اقتصادی، ظهور بازارهای جدید و توسعه فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، در حال ورود به مرحله تازه‌ای است.

نسخه کامل شماره هشتم نشریه

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر